onsdag 11 januari 2012

Paraty

Efter DROMON Ihla grande sa drog vi hit till Paraty dar vi ar just nu. Vi har dock inte sa kul har for det har regnat anda sen vi kom hit och finns dock inte sa mycket att gora om man inte vill betala for arangerade turer som till batturer till olika strander, rida eller cyckla runt till olika vatten fall. Men alla dessa ar inte roliga och gora nar det regnar. Synd for oss!
Sa vi har mest bara chillat, i gar var vi ute och firade Andrew for att han fyllde ar. Vart en local fishresturant har mycket gott, jag och sofie tog spagetti de mer,havets alla godheter i en pasta.

Det speciella med den har staden ar att vid midnatt och gryning sa blir det sa mycket tidvatten, flod att staden blir "flytande" dom har sma broar och tunnlar dar vattnet kommer in fran havet. Dock blir det sallan helt tackt pa gatorna den enda gangen den blir det ar nar det ar fullmane. Detta gor att gatorna ar ganska smutsiga och hala efter allt vatten.
Det finns aven inga vagar har sa det anda sattat folk tar sig fram pa ar hast och vagn.
Husen ar jatte fina alla ar vita och har fargade dorr och fonsterkarmar, varanat hus har mycket historia bakom sig, finns aven fyra kyrkor som ar "uppdelade" efter klass har nere. Dom lite rikare gar till en, lite fattigare gar till en annan osv.

Imorgon ska vi bara transportera oss sjalva hela dagen vi ska till vatten fallen Ihagassu falls (nanting). Sa det kommer vara en lang dag imorgon.

Jag och sofie kom pa en mycket god ratt idag efter att vi bada har varit lite daliga i magen efter all ovan mat. Sa vi tankte att vi skulle prova ata lite vitaminer=frukt. Vi gjorde en fruktsallad pa mango, jordgubbar och passionsfrukt. Mycker mycket gott! Passionsfrukten har ser forresten inte ur som hemma den ar stor och gul och jatte stor. God!

Varan enda aktivitet idag var att besoka ett gammalt fort inte sa mycket att se men fanns klippor nedanfor som vi vilade lite pa efter att ha sprungit upp dit :)

P&K

Utsikten fran varat hotell i Rio!

1 kommentar:

  1. så himlans mysigt att följa dig på din resa linda!! Lots of love <3 // boston

    SvaraRadera