måndag 30 januari 2012

Bolivia ett mycket vackert landskap ma jag saga.

hejsan!
Nu var det ett himla bra tag sen jag blogga, men oj va mycket vi har hunnit med. Vi har hunni traffa en ny grupp som skulle gora varan bolivia discovery tour med. For att gora tio dagar till en kort historia har vi hunnit vara i den vackra huvudstaden, SUCRE.

Dar vi bodde pa ett jatte fint hotell ett gammal museum faktiskt. Den forsta dagen var bara en chill dag dar vi fick gora vad vi ville i princip, vi bokade en hasttur till dagen efter och at en god pasta carbonara var pa ett mycket chillat stalle, trevligt revligt! Sen kom dagen vi vantat pa HASTTUREN men jag vaknar av att kl 4 pa morgonen ar det vardens regnovader och vi blir tvungna att skjuta upp varan ritt till senare. Suck tanker vi, vi som verkligen ville gora det. Ivantan pa att regnet ska sluta lamnar vi in varan tvatt for fortsa gangen och gissa om det var skont att fa tillbaka rena klader YES! Lite senare pa dagen far vi godkannande om att aka, det var bara jag, sofie och haxansurtant som foljde med (en av dom brittiska) vi aker i ungefar en halvtimme ut till ingenstans det var verkligen mitt i skogen/oknen haha. Hon som vi bokade turen med lovade att guiden som skulle rida med oss var mycket bra engelsktalande ledare och att det var jatte sakert att rida. Och att vi garanterat skulle fa galoppera och trava (vilket vi inte fick sist :(). Nar vi val kommer fram till garden som varan driver som inte pratar ett ord engelska och valdigt sluddrig spanska, inte kunde hitta till. Val pa garden kommer en lite kraftigare man (antagligen han som agde garden) fram och pratar lite engelska, visar oss vilka hastar vi ska ha och INGA hjalmar fanns. Halla vi ar i sydamerika haha. Uppe pa hasten kommer en femtonarig pojke och ska demostrera pa en annan hast hur man svanger hoger vanster och stannar hasten. Denna lilla pojke visar sig senare vara varan guide som ska rida med oss i flera timmar och han kunnde inte heller et ord engelska, sa inte ett ord pa hela turen. Yeahright tankte vi och borjade skritta ivag for mig och sofie var det inga problem vi har ju ridvana. Men haxansurtant var lte nervos. Vi rider upp pa berge och ner till en flof och lunchar hur vackert som helst. Men vi hade knappt fatt galoppera eller trava nagot sa pa vagen hem fick jag ta ledningen for den lilla pojken sa det, haha. Sa da galopperade vi i fullfart pa bergstopparna hur harligt som helst LYCKA kannde vi da. Val framme hade igen av oss smorjt in oss eftersom det fortfarande regnade lite nar vi akte, under turen blev det klarbla himmel och stralande sol, sa vi brannde oss. Jag klarade mig bra, sofie brannde sig lite i nacken och ansiktet och haxansurtant brande sig sa illa sa att hon fick sar nagra dagar senare(hon har kritvit engelsk hy).
Sista dagen i Sucre besokte vi ett barnhem som hon vi bokade turen av agde. Det var sorgligt att det ar sa manga barn som ar foraldralosa men ah andra sidan sa har dom det jatte mycket battre dar an pa gatan. Det har barnhemmet var verkligen fint och hade aldrar fran nagra manader upp till fem ar. Det var gratis att besoka men dom blev glada for gavor som gar att anvanda sa vi kopte lite barngrot och tval. Direkt nar vi klev in i rummet ropade alla mamma! och hoppade pa oss det vart valdigt kanslofyllt. <3

Efter tre dagar i Sucre var det dags att bege sig till vardens hogsta stad, altitude 4100m, POTOSI.

Dar det var sjukt kallt och en mycket liten stad. Den staden finns egentligen bara for att silvergruvan finns dar. Vilket nastan alla turister aker dit for att se. Men jag och sofie valde att banga det for att for det forsta sa skulle man betala for att ga ner i gruvan, plus gavor till BARN som ARBETAR nere i en mork gruva flera timmar om dagen. For det andra var det farligt att ga ner iom allt stenras och for det tredje sa gar man ner i en mork trang gruva, sa da galler det att inte ha klaustrofobi. Vi tyckte bara det var hemskt och tragiskt.
Men senare pa kvallen gick hela nya och gamla ganget och kollade pa fotboll, tva hemmalag, men en overaskning var att Ronaldinio var med i ett av lagen sa det var kul att se honom. Sen hade dom jatte mycket fyverkerier och levande musik fran klacken. Sa det var faktiskt en kul och lyckad forsta match jag var pa min stora fortsa match haha. Och det vi satt pa den sidan som vann :D

Efetr en dag i Potosi sa aker vi vidare till UYUNI.

En grej jag glomt att beratta ar att iom att vi ar sa hogt uppe pallar inte kroppen trycket sa det tar nagra dagar for den att vanja sig. Detta gor att man standigt kanner sig bakis, ucsh va jobbigt det ar. Nu har vi kommit annu hogre upp 4800 m.
Har fanns det inte ens en riktig stad utan det var i pricip nagra hus i oknen. Har vantade det tre dagar dar vi har besokt som mest underbaraste platserna i hela bolivia. Saltflats, en stor saltvattenokenen som ser ut som sno, ett dromland. Sen kollade vi pa det overgivna taget train cementary hur haftigt som helt. Vi har fardats upp och ner pa berg och dalar dar det finns laguner i alla dess farger. Genom oknar med roda stenar och berg som har formats gensom sand och vind. Vi avslutade varan oken trip med att bada i varma kallor fran en vulkan, samtidigt som blixtar lyser upp langt borta. Blixtarna har lyser verkigen upp hela himlen. Dessa blixar och aska visade sig senare vara en storm som vi precis hann komma undan.
Vi har aven skapat en ny stil har, bada jag och sofie har kopt inca trojor, pannband, mossa och shorts sen har vi knastrupor, mycket coola tjejer ma jag saga.HAHA (bilder kommer)

Masta ju saga att BOLIVIA ar ett av dom vackraste lanskap vi sett. Man kan stanga sina ogon tre sek och det kommer upp en helt ny naturbild.

Efter vara tre dagar skitiga och sammiga beger vi oss med nattbuss till La Paz dar dar vi ar nu. Idag har vi shoppat lite och idag ar det sista dagen med den har gruppen sa vi sa ut och FESTA ikvall. Ska bli skont att traffa en ny grupp, hoppas pa lite skoningar. Vara Aussie parents kommer ju sjalvklart hanga med pa samma resa som oss sa dom far v gladerligen hange med lite till :)

Vi har ju tyvarr eller jag(smartass) rakade glomma USB minnet pa hotellet i snata cruz sa det blir tyvarr inga bilder pa ett tag men vi hoppas fa tillbaka det, hall tummarna!

Lots of love <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar